Start » Böcker om poker

Böcker om poker

Om du vill bli bättre på att spela poker finns det två konkreta saker du kan göra: Det enda är att spela många händer så att du får en känsla för spelet och lär dig hantera alla moment. Det andra är att läsa pokerböcker, eller åtminstone studera spelet på en teoretisk nivå. Anledningen till att det är bra att som spelare läsa pokerböcker är för att spelet i hög utsträckning handlar om just teori. Det är inte tur som avgör vem som blir en bra pokerspelare (även om det aldrig skadar). För att bli bra måste man ha stenkoll på vilka händer som ger en bra chans att vinna, och hur man ska agera vid olika moment och händelser under spelets gång. Det finns även många läsvärda böcker om kortspel i allmänhet.

Poker och vilka böcker du ska läsa för att bli bättre

Poker och litteratur

Det har skrivits otaliga böcker om poker. Det har länge varit ett av världens mest populära kortspel, men fick ett uppsving när folk upptäckte hur smidigt det var att spela på nätet istället för på landbaserade casinon. En av världens bästa skribenter i ämnet är David Sklansky. Han skrev sin första bok redan 1981, ”Essays on poker”, och den bjuder fortfarande på relevant läsning. Det är dock bästsäljaren ”Pokerteori” som är hans mästerverk, och denna bok är ovärderlig för dig som bestämt dig för att bli bättre på poker.

”Heads up No-limit hold´em” är en nyare bok om poker som skrivits av Colin Moshman. Det här är en bok som specifikt handlar om pokervarianten Heads up, och räknas som en av de senaste årens bästa böcker om poker i allmänhet och Heads up i synnerhet.

Till sist måste jag rekommendera ännu en bok av experten David Sklansky. För den som inte längre är nybörjare är ”Tournament poker for advanced players” helt enkelt bland det bästa man kan läsa. Perfekt när du vill ta steget och börja spela på en lite högre nivå.