Start » Hur funkar sällskapsspel?

Hur funkar sällskapsspel?

Att spela sällskapsspel är ett riktigt roligt sätt att umgås på. Det är också ett sätt att främja kreativitet i skolan. Det skiljer sig från de spel man spelar på ett nätcasino eftersom det oftast inte står några pengar på spel. Den som någon gång varit involverad i ett långdraget parti monopol vet dock att prestige kan vara minst lika mycket värt! Många spelar främst sällskapsspel under högtider som julen, till exempel med sin familj. På senare år har denna spelform dock fått ett uppsving, och nuförtiden är det många som gillar att spela med sina kompisar. Sällskapsspel bjuder på avslappnad och rolig underhållning, och kan dessutom ge upphov till intressanta diskussioner. Många är också intresserade av hur design av sällskapsspel fungerar, hur man blir en bättre spelare samt annat teoretiskt. Nedan följer lite bra lästips för den som verkligen vill grotta ner sig i ämnet.

Sällskapsspel och rolig läsning

Sällskapsspel och intressanta böcker

För den som vill veta hur man bäst utformar ett sällskapsspel är boken ”Boardgames that tell stories” av Ignacy Trzewiczek. Det är en perfekt guide till hur man skapar ett bra spel för hela familjen och räknas som en verklig klassiker. ”Characteristics of games” av Richard Garfield är en lite bredare bok i ämnet som verkligen får en att se olika sällskapsspel ur ett annat perspektiv. Båda dessa böcker erbjuder läsning för den som verkligen vill gå på djupet, men samtidigt är de märkligt fängslande även för den som inte är en total spelnörd.

En lite lättsammare bok om spel som de flesta säkert kan relatera till är den definitiva boken om det ultimata sällskapsspelet. Vi talar naturligtvis om Monopol och boken heter ”The monopoly book”. Den går igenom strategier och ger både praktiska och teoretiska tips om hur man blir en bättre spelare. Roligt att läsa själv eller ge bort till en kompis som också gillar detta spel. Och vem gör inte det?