Start » Bra böcker om spelteori

Bra böcker om spelteori

Spelteori är ett intressant ämne som består av väldigt många olika delar. Rent generellt kan man dock säga att spelteori handlar om att beskriva olika beteenden när två eller flera parter samspelar. Något som i princip all spelteori går ut på är också att beskriva hur man skaffar sig fördelar gentemot den andra spelaren. En förutsättning för detta är att spelarna inte har samma intresse, utan alltså tävlar mot varandra. Spelteori kan appliceras på väldigt många olika former av spel. Två olika typer av spel som brukar ställas mot varandra är de spel där deltagarna har tillgång till samma information och när de har tillgång till olika information. Ett exempel på ett spel som faller i den första kategorin är schack, och ett spel som faller i den andra kategorin är poker (där man aldrig vet vilka kort motspelaren har).

Spelteori och de bästa böckerna i ämnet

Spelteori och böcker

Det har skrivits väldigt många böcker om spelteori, både på akademisk nivå och populärvetenskaplig nivå. För den som vill lära sig grunderna i detta ämne är Ken Binmores bok ”Kort om spelteori” att rekommendera. Denna bok är perfekt för dig som till exempel vill bli bättre på de logiska aspekterna av poker, och veta vilka beteenden som lönar sig vid vilken tidpunkt. Det är en bra introduktion till detta ämne som absolut kommer få dig att fatta bättre beslut när du sitter vid bordet. Även om du inte är så intresserad av just poker, så är det en intressant bok om hur man fattar rationella beslut när man spelar spel.

En annan bra bok som är skriven särskilt för dig som gillar spel och betting är ”Lem Bankers book of sports betting”, av Lem Banker och Frederick C. Klein. Den publicerades redan 1986 men har blivit något av en bibel för spelare över hela världen. En perfekt bok för dig som vill få en praktisk introduktion till spelteori, som du kan dra nytta av när du vill betta på sport.